2 decembrie 2023
13.9 C
București

Suedia a reintrodus controlul la frontiera de stat

Ministerul Afacerilor Externe atrage atenția asupra faptului că autorităţile suedeze au decis să reintroducă, în perioada 12 noiembrie 2022 – 11 mai 2023, controlul la frontierea de stat.

MAE le recomandă românilor care tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în Regatul Suediei să se asigure că pe timpul călătoriei spre şi dinspre Regatul Suediei deţin în permanenţă asupra lor un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatori în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46736985463.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care călătoresc în străinătate consultarea paginilor web https://stockholm.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei