29 ianuarie 2023
0.7 C
București

Succes românesc la cel mai mare concurs de robotică din Europa

Cel mai mare concurs de robotică din Europa a avut loc în zilele de 25 – 26 noiembrie, în Tallinn, Estonia. România a fost reprezentată de echipa Robotics Club Oradea, care s-a clasat pe locul 3 la proba Mega Sumo, cea mai spectaculoasă şi grea probă din Concursul „Robotex”.

Falviu Birouaş, coordonatorul lotului Robotics Club Oradea, a precizat că este pentru prima dată când orădenii sunt prezenţi pe podium în această competiţie internaţională la care au participat peste 2800 de participanţi din 28 de ţări. Concursul adună anual cei mai mari dezvoltatori şi concurenţi din domeniul roboticii.

Din Robotics Club Oradea au făcut parte nouă membri, împărţiţi pe două echipe, la două dintre cele 18 categorii din concurs. Cei șapte studenţi ai Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică Oradea, Departamentul de Mecatronică, au fost însoţiţi de două cadre didactice, Flaviu Birouaş şi ing. Daniel Anton.

Confruntările dintre roboţii aflaţi în competiţie au fost extrem de rapide, cu meciuri de sub o secundă şi cu forţe de impact zguduitoare. În urma meciurilor, ringul de oţel unde s-au dus luptele, s-a deteriorat după rodajul cu lamele şi roţile roboţilor. Suntem foarte mândri de studenţii noştri, de performanţa în urma multor zile şi nopţi de muncă şi de ingeniozitatea de a rezolva problemele tehnice în timp record.”, a subliniat coordonatorul echipei, şef lucrări dr.ing. Flaviu Birouaş.

Luna aceasta, echipa Robotics Club Oradea a participat la competiţia internaţională RoboChallenge de la Bucureşti, unde a obţinut 4 premii la 3 probe: locul 1 şi locul 2 – proba Humanoid Robot, locul 3 – Humanoid Sumo şi locul 2 – Line Follower Kids.

Robotics Club Oradea este înfiinţat de Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică Oradea, Departamentul de Mecatronică şi finanţat de Celestica.

Mai multe detalii despre activitatea celor de la Cercul de Robotică se găsesc pe pagina de Facebook.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Robotics Club Oradea Facebook
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei