Home Bucureşti București-Sănătate Spitalul Colentina tratează doar bolnavi de COVID-19. Medicii și asistenții școlari sunt...

Spitalul Colentina tratează doar bolnavi de COVID-19. Medicii și asistenții școlari sunt detașați în spitale

Numărul mare de cazuri de îmbolnăviri de COVID-19 pune presiunea pe sistemul medical. În București, situația este dramatică, iar autoritățile sunt obligate să ia măsuri urgente pentru ca lucrurile să nu scape de sub control.

Una dintre măsurile anunțate de prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, este aceea de a opri tratarea bolnavilor cronici care se adresau Spitalului Colentina și de a transforma această unitate într-una în care sunt internate doar persoanele infectate cu noul coronavirus. De asemenea, s-a mai decis ca medicii și asistenții școlari din instituțiile în care se învață online să fie detașați în spitale.

Astăzi (n.r. duminică) a avut loc o întrevedere cu prefecţii şi cu reprezentanţii DSP, respectiv ai Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă şi vă informez ce s-a discutat strict pentru Bucureşti. (…) În Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI, asta este o problemă destul de gravă, drept pentru care domnul ministru Raed Arafat ne-a informat că a semnat deja un document, mâine Spitalul Colentina va intra în totalitate, deci vor fi 300-400 de locuri pentru tratarea bolnavilor de COVID. Asta este o veste îmbucurătoare, pentru că s-a ajuns la situaţii critice, încât bolnavii erau luaţi, duşi din Bucureşti în altă parte. La terapie intensivă încă nu se ştie exact numărul, se fac eforturi pentru a fi cât mai multe locuri la terapie intensivă. (…) Tot în legătură cu acest aspect, era un spital modular la Elias şi funcţiona cu un pic de sincope, întrucât nu erau asiguraţi cu cadre medicale în totalitate. S-a dat dispoziţia ca atât Spitalul Floreasca, cât şi Spitalul Elias, să asigure aceste cadre medicale”, a declarat prefectul Capitalei.

Gheorghe Cojanu a mai spus că s-a hotărât ca medicii şi asistenţii şcolari de la unităţile de învăţământ care au trecut în scenariul roşu şi nu mai au activitate directă cu copiii la şcoală să fie detaşaţi la spitalele care tratează pacienţi cu COVID-19.

Am dispus ca toate efectivele de poliţie naţională, locală, jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, deci tot ce a fost posibil să fie disponibil, să meargă pe teren şi să ia măsuri pentru prevenire şi în cazul celor care nu înţeleg chiar de sancţionare. Lucrul ăsta s-a întâmplat mai hotărât acum cinci zile şi chiar am constatat că numărul îmbolnăvirilor a scăzut sub 500”, a afirmat prefectul.

Autor: Sofia Filip
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

 

 

Exit mobile version