7 decembrie 2023
0.6 C
București

Spectacolul Cock se joacă pe scena Teatrului Excelsior. Piesa lui Mike Bartlett este pusă în scenă de regizorul Tony Adam Horaţiu

Pe 24 noiembrie, ora 19:00 la Teatrul Excelsior, publicul poate vedea „Cock” de Mike Bartlett, un spectacol al Teatrului Stela Popescu în regia lui Tony Adam Horaţiu şi scenografia Mădălinei Mihai. Din distribuţie fac parte Tudor Cucu Dumitrescu, Cristian Neacșu, Ştefania Cîrcu, Cătălin Frăsinescu.

Piesa lui Mike Bartlett vorbește despre iubire și despre puterea noastră de a înțelege formele și complexitatea acestui sentiment. Mai presus de toate însă, „Cock” aduce în fața noastră o serie de întrebări esențiale. Avem curajul să fim cine suntem cu adevărat? Avem îndrăzneala de a ne trăi propriul adevăr? Suntem în stare să ne asumăm alegerile și să ieşim din zona de confort ?

Mărturiile protagoniștilor spectacolului:

„Cock este un spectacol curajos. Seară de seară textul lui Bartlett îmi oferă senzația că fac parte dintr-un eveniment important.”– Tudor Cucu Dumitrescu.

Cock este un text contemporan. Este vorba despre iubire și decizii. Despre asumare, despre confuzie, despre numeroasele posibilități în care-ți poți trăi viitorul. Și cel mai important despre identitate, despre dorința de a fi înţeles și nu judecat. John conține toate astea. Le duce în spate. El nu vrea să rănească pe nimeni, dar o face. E o provocare să joci un asemenea personaj care trăiește o oră și jumatate toate lucrurile enumerate mai devreme. Și este mai ales epuizant. Acest spectacol este un checkpoint în carieră.”- Cristian Neacşu.

„Nu renunți la un copil pentru că este „altfel”. Dacă alți oameni trăiesc altfel, nu înseamnă că ei nu au voie să își ducă viața. Părinții să aibă o relație plină de răbdare, de îngăduință și să-și cunoască copilul. Fii în continuare un tată bun, o mamă bună”– Cătălin Frăsinescu.

„Teatrul nostru încearcă şi, credem noi, reuşeşte prin tot ceea ce propune ca noi spectacole, să îşi asume rolul de a aduce în faţa spectatorilor săi DIVERSITATEA, în tot ceea ce are ea mai atractiv în lumea artelor spectacolului. Iar „Cock” este un nou pariu câştigat pe această temă, care sperăm să întrunească şi sufragiile publicului.”, declară directorul Teatrului Stela Popescu, actorul Cristian Şofron.

Societatea contemporană se schimbă cu rapiditate, iar teatrul contemporan are datoria de a aduce în fața spectatorilor problemele cu care aceasta se confruntă. Astfel, identitatea de gen este astăzi un subiect extrem de actual, care necesită o abordare corectă, pe măsura complexității lui. Spectacolul „Cock” aduce în prim plan triunghiul dramatic de relaționare, în care ne-am aflat fiecare dintre noi, asumându-ne, de cele multe ori inconștient, unul dintre cele 3 roluri: victimă, salvator sau persecutor. Construit într-o structură cinematografică, spectacolul împletește lupta și suferințele personajelor cu situațiile comice, într-un ritm alert, ce-l va face pe spectator să rămână implicat până la final.

Să lupți / să renunți? Să accepți / să refuzi? Să pleci / să rămâi?

Răspunsul rămâne a fi dat de fiecare spectator.

Autor: Bella Steriadis
Foto: Teatrul Stela Popescu
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei