7 octombrie 2022
17.2 C
București

Spania face economie la energie

De citit...

Spania a demarat campania de economisire a energiei. Astfel, s-a decis că aerul condiţionat nu trebuie să fie setat vara la o temperatură mai mică de 27 de grade în multe spaţii publice, iar noaptea lumina în vitrine va trebui stinsă.

Măsurile au fost anunțate de Guvernul spaniol, de stânga, și au în vedere o reducere a consumului de electricitate, care, la rândul său, va contribui la diminuarea dependenţei de gaze, utilizate pentru producerea energiei electrice, ca urmare a planului stabilit în Europa.

Respectarea măsurilor începe să fie obligatorie, între dezacordul regiunilor guvernate de dreapta şi îndoielile cu privire la sancţionarea celor care nu respectă aşa-numitul „Plan de şoc pentru economisire şi gestionarea energiei în cazul climatizării”.

Teresa Ribera, ministru al Tranziţiei Ecologice, a explicat faptul că înainte de a amenda va fi necesară o marjă pentru a cere să se respecte limitările, precum aerul condiţionat să nu fie setat la o temperatură mai mică de 27 de grade vara şi 19 grade iarna.

CITEȘTE ȘI: Germania face economie la energie. Catedrala din Köln rămâne în întuneric

Această măsură va fi obligatorie în clădirile publice, magazine, teatre, cinematografe, locuri de agrement, staţii de tren, aeroporturi, dar nu şi în colegii şi universităţi, centre de zi, centre sanitare sau săli de sport şi nici în camerele de hotel, fiind spaţii private.

Oprirea la ora 22.00 a iluminatului vitrinelor şi edificiilor publice neocupate, cu excepţia iluminatului monumentelor, este pusă la îndoială de cei care avertizează că se va reduce siguranţa pe străzi, vor fi aduse prejudicii comerţului şi Spania va fi unica ţară care va aplica o astfel de măsură.

Autor: Filip Denis
Foto: Pixabay.com

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

ElectroPutere Parc a devenit cel mai mare hub de inovație și tehnologie din Oltenia

Forța de muncă bine calificată, infrastructura bună și amplasarea în apropierea Universității din Craiova - cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, precum...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img