11 august 2022
19.3 C
București

Sindicaliștii din Poliție vor picheta Ministerul Finanțelor

De citit...

Reprezentanții Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România (FSNPPC) vor picheta, în intervalul 9 – 11 august, sediul Ministerului Finanţelor din Bucureşti.

Protestatarii solicită aplicarea Legii-cadru a salarizării, acordarea unor sporuri prevăzute de lege, actualizarea şi recalcularea pensiilor militare de stat. Pichetele vor avea loc între orele 10.00-12.00.

Dacă nu vom avea un răspuns pozitiv din partea Guvernului, vom extinde manifestările, în mod legal, la nivel naţional, recurgând la acţiuni de protest inedite. (…). Drepturile poliţiştilor, personalului contractual şi cadrelor militare în rezervă/retragere (pensionarilor MAI) sunt în continuare sfidate de către factorii politici şi guvernamentali decizionali, fapt pentru care începem seria protestelor în stradă. Am încercat diverse forme de negociere: le-am transmis, tuturor, revendicări scrise, am avut întâlniri directe şi şedinţe de dialog social cu prim-ministrul Guvernului României, cu toate partidele din Coaliţie, cu preşedinţii Camerelor parlamentare şi cu parlamentari din comisii de specialitate, cu miniştrii MAI şi ai altor ministere decizionale, dar revendicările noastre legitime şi soluţiile acestora au fost pasate, permanent, de la unii, la alţii”, precizează organizația sindicală, într-un comunicat.

Autor: Mihai Colț
Foto: snppc.ro
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Sarom Packinging plănuiește investiții de 3,2 milioane euro pentru extinderea business-ului

Sarom Packaging plănuiește investiții de 3,2 milioane euro, în următorii patru ani, pentru extinderea business-ului. Planurile de dezvoltare urmăresc inclusiv deschiderea de noi sucursale....

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img