Home Știrile zilei Sindicaliștii din industria aluminiului protestează în fața Guvernului

Sindicaliștii din industria aluminiului protestează în fața Guvernului

Sindicaliștii din industria aluminiului protestează în fața guvernului, acolo unde este anunțat un miting, între orele 11:00-13:00. Protestatarii acuza „ situaţia gravă” cu care se confruntă sectorul ca urmare a achiziţionării de energie electrică şi gaze la preţuri exorbitante, fapt care conduce la închiderea de capacităţi de producţie.

Protestul este organizat de Sindicatul Liber Alro, Sindicatul Alroproduct, afiliate la Federaţia Naţională Sindicală Solidaritatea Metal, împreună cu Sindicatul Prelucrarea Aluminiului şi Sindicatul Alum Tulcea, afiliate la Federaţia Sindicatelor din Metalurgia Neferoasă.

Mafia creată în jurul resurselor de energie electrică şi gaze nu îşi încetează acţiunile de speculă, distrugând în mod ireversibil industria din România. Astfel, Alro Slatina a început închiderea din capacitatea de producţie prin oprirea primei hale de electroliză, încă două hale sunt programate a fi oprite în curând, rezultând o reducere a producţiei cu 60%, urmând a funcţiona cu doar 2 hale din 5. Acelaşi lucru se întâmplă şi la Alum Tulcea prin reducerea producţiei de alumină cu 60%. Din cauza acestor aspecte negative vor avea loc disponibilizări de personal şi trimiterea în şomaj tehnic a mii de angajaţi de la cele două societăţi şi a zeci de mii de salariaţi de la societăţile care depind direct sau indirect de Alro Slatina”, se arată într-un comunicat de presă.

Autor: Mihai Colț
Foto: CNS Cartel Alfa
Exit mobile version