28 septembrie 2023
19.8 C
București

Și personalul TESA din Sănătate va declanşa acţiuni de protest

Uniunea TESA din Sănătate acuză faptul că de mai bine de șase ani este discriminată salarial. Dacă nu se soluționează această problemă, organizația va declanşa acţiuni de protest, care ar putea culmina cu încetarea lucrului pe termen nelimitat.

Totodată, Uniunea TESA se va solidariza cu acţiunile de protest ale celorlalte federaţii sindicale din sănătate care susţin eliminarea discriminării personalului TESA, personalului BBC (biologi, biochimişti, chimişti) şi a celorlalte categorii de salariaţi din sistem care au fost nedreptăţite de actuala Lege a salarizării. Cele două decizii au fost luate de Consiliul Naţional al Uniunii TESA, întrunit pe 27 mai 2023.

Uniunea TESA a luat act de declaraţiile ministrului Muncii Marius Budăi, potrivit cărora draftul noii Legi a salarizării va fi făcut public în data de 15 iulie 2023 şi consideră acest moment ca fiind momentul adevărului, după o perioadă lungă de tergiversare. În funcţie de ce vom vedea în acest draft, acţiunile de protest ale Uniunii TESA s-ar putea radicaliza sau nu. Revendicările Uniunii TESA sunt susţinute şi de Confederaţia Sindicală Naţională MERIDIAN, precum şi de CESI – Confederaţia Europeană a Sindicatelor Independente. Aceasta din urmă a trimis recent de la Bruxelles două scrisori de susţinere a revendicărilor Uniunii TESA, atât ministrului Marius Budăi, cât şi ministrului Alexandru Rafila”, se arată într-un comunicat de presă.

Organizaţia sindicală consideră că varianta de salarizare în sănătate elaborată la nivelul Ministerul Sănătăţii şi predată Ministerului Muncii, ca propunere pentru integrare în noua Lege a salarizării, este una acceptabilă pentru continuarea negocierilor.

Autor: Sofia Filip
Foto: Uniunea TESA

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei