29 ianuarie 2023
1.2 C
București

Sezonul de schi se deschide de 1 Decembrie în staţiunea Straja

În staţiunea Straja, cu ocazia Zilei Naţionale, 1 Decembrie, se deschide și sezonul de schi din această iarnă. Stratul de zăpadă pe cele două pârtii care au fost deja pregătite depășește 30 de centimetri, iar instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale în totalitate. De asemenea, pe 1 decembrie va porni şi telegondola din Lupeni spre Straja.

Turiștii care preferă să ajungă în staţiune cu telegondola îşi pot lăsa maşinile în parcarea de la staţia de pornire a telegondolei, în Lupeni, sau în parcarea de la intrarea în Straja.

Cei care doresc să urce în staţiunea Straja cu maşina pot face acest lucru pe drumul judeţean care pleacă din Lupeni, carosabilul fiind în bună stare.

Pârtiile Constantinescu şi Platoul Soarelui au fost amenajate şi vor fi deschise pe 1 decembrie. Încercăm să finalizăm pregătirile şi pe pârtia Mutu. Stratul de zăpadă pe pârtii depăşeşte 30 de centimetri, din care zăpada naturală măsoară 8-10 centimetri, iar diferenţa este zăpadă artificială. Tunurile de zăpadă artificială au fost pornite încă din 18 noiembrie, pentru a ne asigura că vom putea primi schiorii, aşa cum se cuvine”, a declarat cabanierul Emil Părău, administratorul mai multor pârtii din Straja.

Autor: Filip Denis
Foto: Pârtia Platoul Soarelui Straja Facebook
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei