Home Actualitate Locale Sesiunea Științifică MICIA REDIVIVA, la cea de a IV-a ediție!

Sesiunea Științifică MICIA REDIVIVA, la cea de a IV-a ediție!

Sesiunea Științifică MICIA REDIVIVA a ajuns la cea de a IV-a ediție. Organizată de Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a României București, conferința va găzdui peste 30 de participanți, specialiști din mai multe muzee și institute de cercetare din țară.

Comunicările științifice vor aduce în atenție, pe parcursul a două zile, 28-29.09.2023, elemente de patrimoniu arheologic descoperite în situl de la Micia și în alte situri de epocă romană din România.

Micia a reprezentat unul dintre cele mai însemnate centre ale Daciei Romane, ansamblul locuirii de aici compunându-se dintr-o fortificație patrulateră construită încă din timpul lui Traian, alături de care s-a dezvoltat, pe parcursul secolelor II și III d. Chr, o așezare civilă înfloritore. Ca urmare a poziției geo-strategice și comerciale importante, dar și datorită resurselor minerale și petrografice aflate în apropiere, Micia a prosperat, comunitatea de aici devenind din ce în ce mai numeroasă, activitățile acestor oameni lăsând urme arheologice pe o suprafață de mai multe zeci de hectare”, explică arheolog dr. Marius Barbu, coordonatorul evenimentului.

Deschiderea oficială va avea loc, joi , 28.09.2023, ora 10.00, la Palatul Magna Curia, Sala Șemineului.

Foto: Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva

 

Exit mobile version