25 septembrie 2023
21.2 C
București

Sesiune de admitere anticipată la Universitatea Politehnica din Bucureşti

Universitatea Politehnica din Bucureşti va organiza o sesiune anticipate de admitere. Informația a fost făcută publică de Mihnea Costoiu, rectorul instituției de învățământ.

Platforma va fi activă începând cu 1 februarie. Admiterea anticipată se va finaliza după examenul de Bacalaureat. La fel ca la marile universităţi europene şi americane, oferă posibilitatea candidaţilor de a se înscrie la unul dintre programele universităţii noastre în avans. Această înscriere este condiţionată la momentul înmatriculării efective de deţinerea diplomei de Bacalaureat”, a explicat Mihnea Costoiu.

Înscrierea se poate face atât online, fără deplasare, cât și fizic. „Cei care vor pot să se înscrie şi fizic, dar se poate face facil pe platforma noastră admitere.upb.ro la toate facultăţile. Sunt definite locurile pentru toate programele de studii în această etapă. Nu toate locurile vor fi scoase la admiterea anticipată. Peste 80% din locurile noastre de admitere vor fi scoase la concurs în această etapă de admitere anticipată. Facultăţile care organizează examen scris vor avea admitere anticipată cu un examen scris în luna aprilie, (…) înaintea examenului din iulie. Şi pentru aceste facultăţi acei candidaţi care vor îşi încerce şansa mai devreme, să aibă două şanse, sunt aşteptaţi în luna aprilie pentru examenul de la admiterea anticipate”, a explicat reprezentantul UPB, scrie AGERPRES.

Anul acesta, Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei vor organiza examen scris.

La facultățile Inginerie Electrică, Energetică, Inginerie Mecanică şi Mecatronică, Inginerie Industrială şi Robotică, Ingineria Sistemelor Biotehnice, Transporturi, Inginerie Aerospaţială, Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, Inginerie Chimică şi Biotehnologii, Inginerie în Limbi Străine, Ştiinţe Aplicate, Inginerie Medicală, Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor, admiterea se face prin concurs de dosare.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Universitatea Politehnica din Bucureşti

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei