7 decembrie 2023
0.2 C
București

Seri de lectură AMTeatru

Platforma AMteatru anunță lansarea proiectului „Seri de lectură AMTeatru”, un program realizat prin Asociația „Sănătate prin Arte” și finanțat de Ministerul Culturii prin intermediul programului ACCES 2023.

Locul de desfășurare este superba Casă Madrigal din Dealul Mitropoliei 11, inițial în perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2023, dar va fi continuat pe parcursul întregii stagiuni 2023 / 2024. Prin intermediul proiectului organizatorii își propun să aducă în fața publicului mai mulți dramaturgi cu renume, dar și tineri dramaturgi, care vor citi pagini din creațiile lor și vor intra în dialog cu cei prezenți, determinând astfel o schimbare de paradigmă în ceea ce privește percepția asupra literaturii „de scenă”.

Dezbaterile tematice ce vor însoți „Serile de lectură AMTeatru” vor oferi celor prezenți oportunitatea de a accesa „din culise” magica lume a creatorilor de literatură în general și de dramaturgie în special. Aceste dezbateri vor avea atât rol de cunoaștere și diseminare a realității literaturii contemporane românești, de înțelegere și descoperire de noi valențe interpretative pentru publicul tânăr participant, cât și rol pedagogic și de mentorat pentru tinerii care au aptitudini „scriitoricești” sau care chiar visează să acceadă la profesia de dramaturg sau regizor de teatru.

Dramaturgii invitați în prima fază a programului, în ordine alfabetică, sunt Alexandra Badea, Gianina Cărbunariu, Alexandra Felseghi, Mihai Ignat, Radu Macrinici, Mihaela Michailov, Alina Nelega, Ștefan Peca, Alexandru Popa, Radu Popescu, Ionuț Sociu, Szekely Csaba, Doru Vătavului, Matei Vișniec, iar lista rămâne deschisă, bineînțeles. Primele patru întâlniri cu dramaturgii vor fi în datele de 2, 7, 8 și 9 octombrie, între orele 18.20-20.30, iar detalii exacte despre invitații confirmați vor fi anunțate pe site-urile AMTeatru.ro și sanatate-prin-arte.ro și pe platformele sociale asociate acestora.

Autor: Bella Steriadis
Foto: AMteatru

 

Articolul precedent
Articolul următor
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei