7 decembrie 2023
0.2 C
București

Seri camerale la Palatul Tinerimea Română

Miercuri 22 noiembrie de la ora 19.00, în ambianța unică a sălii de concert a Palatului Tinerimea Română va avea loc primul recital al unei noi stagiuni muzicale bucureştene.

Dedicată celor mai valoroși tineri muzicieni ai momentului și deschisă tuturor genurilor muzicale stagiunea „Seri camerale la Palatul Tinerimea Română” își propune să consacre în preferințele marelui public o scenă de concert plasată în zona istorică a orașului București, beneficiind de o ambianță arhitecturală unică, o spectaculoasă evocare la scară camerală a celebrei Scala din Milano – Palatul Tinerimea Română.

Andra Mărgineanu – pian, Noga Abramovici – vioară, Daniel Vots – violă, Soma David – violoncel, sunt cei patru muzicieni de înaltă performanță care vor deschide acest proiect, exponenți de frunte ai nivelului de excelență al Universității Naționale de Muzică din București.

Cei patru au în palmares concursuri naționale și internaționale, alături de o foarte mare experiență scenică câștigată pe cele mai importante scene din România, dar și din străinătate. Arta interpretativă a tinerilor interpreți va da strălucire unui program ce cuprinde capodopere din creația lui W.A. Mozart – Cvartet cu pian KV493 în Mi bemol major şi Johannes Brahms – Cvartet cu pian op. 25 în sol minor.

Prin acest proiect, Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” își propune să contribuie la diversificarea vieții culturale bucureștene cu un spațiu emblematic pentru apartenența acesteia la cele mai înalte valori europene – Palatul Tinerimea Română.

Creație a Virginiei Andreescu-Haret, Palatul Tinerimea Română este realizarea primei femei arhitect din România și a primei care a ajuns la gradul de arhitect inspector general din lume. Organizatorii îşi doresc ca această minunată sală să devină o prezență constantă în viaţa de spectacol a tinerilor artiști excepționali ai României.

Accesul publicului se va face pe bază de rezervări la numărul de telefon 021315.8165, în limita locurilor disponibile.

Autor: Filip Denis
Foto: Palatul Tinerimea Română
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei