7 octombrie 2022
17.2 C
București

Serena Williams se gândește la retragerea din tenis, după US Open

De citit...

Serena Williams, una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din toate timpurile, a declarat, potrivit NBC News, că renunță la acest sport după US Open, subliniind că se află în mijlocul unei „tranziții” .

Într-un eseu postat de Vogue, Williams, care a depășit vârsta de 40 de ani, a spus că se gândește la această mișcare mai degrabă ca la o tranziție decât ca la o retragere. Totuși, a menționat că este pe cale să părăsească sportul pe care l-a dominat de zeci de ani. „Nu mi-a plăcut niciodată cuvântul pensionare. Nu mi se pare un cuvânt modern”, a scris ea.

Fostul ei antrenor, Patrick Mouratoglou, întrebat dacă americanca este cea mai mare jucătoare din istorie, a declarat: „Margaret Court juca într-o perioadă când trei sferturi din oameni nici măcar nu veneau în Australia, când tenisul era un sport amator, când pe tablou erau şaisprezece jucătoare… Tenisul a intrat în era profesionistă, a apărut o competiţie fenomenală, în lume există un număr incredibil de jucători şi jucătoare, aşa că în competiţie există o emulaţie uriaşă, acum sunt mulţi, foarte mulţi bani. Nu vreau să fiu lipsit de respect faţă de Margaret Court, dar e o altă epocă. Da, ar fi mai bine ca Serena să-i doboare recordul, însă, chiar dacă nu o va face, va fi cea mai mare jucătoare din toate timpurile!

Mouratoglou a vorbit despre cea mai mare calitate a jucătoarei sale: „Gândeşte ca o campioană. Se proiectează mereu în viitor, asupra unor obiective. Nu se gândeşte niciodată la trecut. Are un nivel de exigenţă absolut uriaş, o combativitate extraordinară, o capacitate de a schimba lumea, de a face lucruri imposibile. Toate acestea sunt calităţi mentale, iar un campion este în primul rând ceva ce ţine de minte”.

Autor: Mihai Colț

Foto:Serena Williams Facebook

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

ElectroPutere Parc a devenit cel mai mare hub de inovație și tehnologie din Oltenia

Forța de muncă bine calificată, infrastructura bună și amplasarea în apropierea Universității din Craiova - cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, precum...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img