27 septembrie 2022
18.1 C
București

Selgros România a deschis o platformă logistică pentru produse proaspete și congelate

De citit...

Selgros Cash & Carry România a deschis recent, în localitatea Chiajna, pe Centura București, o platformă logistică de 10.000 mp, prin care își va aproviziona magazinele cu toate produsele care au nevoie de temperatură controlată la depozitare: legume, fructe, delicatese, lactate, mezeluri, pește, produse congelate.

Noul hub logistic al Selgros va îmbunătăți eficiența lanțului de aprovizionare și va asigura cele mai înalte standarde de calitate și prospețime ale produselor aflate la raft. Totodată, Selgros va putea să își diversifice gama de produse disponibile în magazinele sale, prin listarea producătorilor care nu au propria rețea de distribuție națională.

Noua platformă logistică este un efort ambițios comun, care aduce maximum de beneficii consumatorilor și, totodată, oferă sprijin industriei HoReCa și producătorilor care nu au o rețea proprie de distribuție la nivel național. Este, de fapt, o decizie pe care am luat-o pentru și cu gândul la ei”, a declarat Robert Hellwagner, CEO Selgros România.

Selgros a ales platforma de depozitare la temperatură controlată ACT Cold Storage, dezvoltată în perioada 2003-2019 de Mega Company.

Situat convenabil pe șoseaua de centură București, la câteva sute de metri de principala autostradă a României – A1, ACT Cold Storage este cel mai mare depozit de temperatura controlata din România. Cu temperaturi între 0 ° C și -24 ° C, acesta poate stoca întreaga gamă de produse de la pește proaspăt până la înghețată. Acestea sunt doar câteva dintre componentele și caracteristicile pe care parcul nostru le oferă și care au cântărit foarte mult în decizia de selecție a celei mai bune locații de către Selgros”, a explicat Marian Burlan, director general Mega Company.

Pentru această tranzacție, Selgros a fost consiliată de compania de consultanță imobiliară JLL care a ajuns astfel la aproximativ 500.000 mp de spații de depozitare închiriate în ultimii trei ani de marii retaileri din România,  din care  peste 150.000 mp de spații de depozitare la temperatură controlată.

ACT Cold Storage oferă câteva caracteristici unice pentru piața de logistică ceea ce îl face cea mai bună soluție pentru nevoile clientului nostru. Noua locație permite Selgros Cash&Carry să integreze mai mulți furnizori cu scopul final de a crește eficiența lanțului de distribuție, un deziderat al tuturor companiilor implicate în zona de retail. Experiența și backgroundul solid pe care îl avem în lucrul cu marii retalieri din România, ne-a permis să punem la aceeași masă doi jucători puternici și să găsim cea mai bună soluție pentru amândoi”, a spus Viorel Opaiț, Business Development Director JLL România.

Autor: Victoria Preda
Foto: Selgros România

 

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img