7 decembrie 2023
0.2 C
București

Se pune capăt unei tradiții controversate. Coreea de Sud pregătește interzicerea consumul de carne de câine

Coreea de Sud face un pas important pentru a pune capăt unei tradiții controversate. Principalul responsabil politic al partidului aflat la putere a anunțat că se fac demersuri pentru a se interzice consumul de carne de câine. Decizia intervine pe fondul criticilor venite din partea organizaţiilor pentru protecţia drepturilor animalelor.

A venit timpul să punem capăt conflictelor sociale şi controverselor din jurul consumului de carne de câine prin adoptarea unei legii speciale”, a declarat Yu Eui-dong, responsabil de politici în cadrul Partidul Poporului, la o reuniune la care au participat oficiali guvernamentali şi activişti pentru protecţia drepturilor animalelor, scrie AGERPRES.

Oficialul a explicat că Guvernul şi partidul la putere vor introduce un proiect de lege în acest an vizând punerea în aplicare a interdicţiei consumului de carne de câine. A vând în vedere sprijinul aşteptat din partea tuturor partidelor, actul normativ ar urma să fie adoptat fără probleme de către Parlament.

Ministrul sud-coreean al Agriculturii, Chung Hwang-keun, a spus la aceaşi reuniune că Guvernul va implementa rapid interdicţia şi va oferi sprijinul maxim posibil pentru cei din industria cărnii de câine care vor trebui să îşi închidă afacerile.

Prima doamnă din Coreea de Sud, Kim Keon Hee, este un critic acerb al consumului de carne de câine şi împreună cu soţul, preşedintele Yoon Suk Yeol, au adoptat mai mulţi câini vagabonzi.

În trecut, iniţiativele legislative care au vizat interzicerea consumului de carne de câine au eşuat din cauza opoziţiei celor care sunt implicaţi în această industrie, precum şi a îngrijorărilor cu privire la efectele negative asupra fermierilor şi proprietarilor de restaurante.

De data aceasta, interdicţia ar urma să includă o perioadă de graţie de trei ani şi sprijin financiar pentru ca firmele din sector să facă tranziţia la alt gen de activitate.

Consumul de carne de câine este o practică ancestrală în peninsula coreeană, unde este considerat o modalitate de contracarare a caniculei. Însă acum practica este mai puţin răspândită decât în trecut chiar dacă există în continuare unele restaurante care servesc carne de câine.

Datele oficiale arată că în Coreea de Sud sunt aproximativ 1.150 de crescătorii de câini, 34 de abatoare specializate, 219 companii de distribuţie şi aproximativ 1.600 de restaurante care servesc carne de câine.

Un sondaj efectuat de Gallup anul trecut arată că 64% din sud-coreeni se opun consumului de carne de câine. De asemenea, sondajul a descoperit că doar 8% dintre respondenţi au consumat carne de câine în ultimul an, în scădere faţă de 27% în 2015.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Pixabay.com

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei