7 decembrie 2021
3 C
București

Se măresc pensiile

De citit...

Programul de guvernare al coaliţiei PSD-PNL-UDMR, depus în Parlament, prevede majorarea punctului de pensie la 1.586 de lei. Creșterea se aplică de la 1 ianuarie 2022.

Documentul stabilește și mărirea indemnizaţiei sociale minime de la 800 lei la 1000 lei, tot de la 1 ianuarie 2022. De asemenea, propune implementarea unor măsuri pentru susţinerea pensionarilor cu venituri reduse pentru ca aceştia să poată depăşi perioada de iarnă a anului 2022.

În privința recalculării pensiilor, programul de guvernare precizează că „vor fi consolidate în continuare abilităţile de management la nivelul conducerii caselor de pensii, prin fixarea unor indicatori clari de performanţă pentru toate casele de pensii. De asemenea, va creşte nivelul de informare a pensionarilor şi accesul acestora la dosarele de pensii în format digital, ca parte a programului de furnizare a serviciilor destinate pensionarilor indiferent de locul de reşedinţă”.

Documentul menţionează că „este în curs de adoptare cadrul legal care să permită opţiunea persoanelor care îndeplinesc condiţiile legale de pensionare să rămână active după vârsta legală de pensionare„.

Autor: Victoria Preda
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img