29 noiembrie 2023
7.9 C
București

Se fac angajări în Educație. Numărul posturilor din sistemul de învățământ a fost suplimentat cu 1.175 de poziții noi

Guvernul a aprobat suplimentarea schemei de personal din Educație. Numărul posturilor noi este de 1.175 și vizează, în principal, învățământul preuniversitar de stat.

Decizia este cuprinsă într-o hotărâre de Guvern care modifică şi completează HG 369/2021 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei.

În principal, aceste posturi suplimentare sunt destinate învăţământului preuniversitar de stat, inclusiv învăţământului special, Centrelor judeţene de resurse şi asistenţă educaţională, Centrului municipiului Bucureşti de resurse şi asistenţă educaţională, 1.100 de posturi alocate suplimentar pentru această direcţie”, a explicat urtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Suplimentarea este impusă de faptul că, începând cu acest an şcolar, este necesară creşterea gradului de cuprindere a copiilor cu vârste între 3 – 5, 6 ani în învăţământul preşcolar şi a celor cu vârste de 6 – 18 ani în învăţământul obligatoriu.

Şi este necesară îmbunătăţirea serviciilor de asistenţă psihopedagogică şi consiliere educaţională pentru un număr cât mai mare de elevi şi preşcolari din învăţământul preuniversitar”, a mai spus Dan Cărbunaru.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei