28 septembrie 2023
22.2 C
București

Se caută programatori și designeri care vor să susțină supraviețuirea albinelor

WWF-România, Code4Romania și Design Thinking Society lansează un concurs de dezvoltare a unei aplicații de mobil ce pune împreună lumea plantelor, polenizatorilor și gastronomia.

Lansăm concursul „Inovează pentru albine”,  pentru crearea unei aplicații de mobil unice în România, pentru identificarea speciilor de plante și a polenizatorilor acestora și care va conține și o platformă de implicare cetățenească și o „zonă” de rețete de băuturi nealcoolice și delicii culinare pe bază de plante. Concursul se desfășoară în perioada 20 septembrie – 5 noiembrie 2022, conform Regulamentului publicat pe site-ul WWF. Invităm echipe mixte de programatori și designeri/experți UX din toată țara să se înscrie cu prototipuri ale unei aplicații capabile să identifice specii de plante frecvent întâlnite în țara noastră, să le asocieze speciile de insecte ce le polenizează, să integreze modalități de implicare cetățenească pentru salvarea insectelor polenizatoare, și o colecție de rețete originale. Înscrierea se face în echipe mixte de 2 sau maxim 3 membri, până la data de 29 septembrie, prin completarea formularului de înscriere de pe site-ul sus menționat; mai apoi echipele înscrise au la dispoziție o perioadă de 3 săptămâni pentru a concepe un prototip. Prototipurile vor fi evaluate de către un juriu format din reprezentanți ai organizatorilor concursului: WWF, Code4Romania, Design Thinking Society, alături de parteneri de la Grădina Botanică „D. Brândză” din București, Ierburi Uitate, barul botanic și cafeneaua FIX/Artichoke din București, și agenția de comunicare Kooperativa. Organizatorii, împreună cu membrii juriului, vor pune la dispoziție tot conținutul necesar dezvoltării tehnice și grafice a aplicației.În urma evaluării vor fi desemnate 5 soluții finaliste, iar echipele care le-au propus vor fi invitate să își prezinte live soluția, în cadrul unui eveniment, unde vom alege echipa câștigătoare. Premiul va consta într-un buget de 8000 Euro în care echipa câștigătoare va trebui să dezvolte varianta integrală a aplicației. Participanții vor avea acces la sesiuni de mentorat asigurate de Code4Romania și Design Thinking Society, dar și la webinarii pe teme diverse oferite de partenerii noștri mai sus menționați.”, precizează WWF-România.

Scopul aplicației este de a apropia oamenii de lumea fascinantă a plantelor și insectelor din țara noastră și de a le pune la îndemână un instrument de a se implica pentru salvarea acestora, într-un moment de cumpănă – manifestarea schimbărilor climatice și pierderea biodiversității.

Realizarea aplicației se desfășoară în cadrul proiectului „BeeActive – Mobilizarea cetățenilor pentru conservarea albinelor și a altor insecte polenizatoare din România”, derulat de WWF-România în parteneriat cu Institutul Norvegian pentru Cercetarea Naturii (NINA), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România.

Autor: Bella Steriadis
Foto: WWF-România
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei