1 iulie 2022
36.3 C
București

Se apropie examenele naționale. Subiectele trebuie adaptate situației din învățământ

De citit...

Ultimii doi ani au fost foarte grei pentru sistemul de învățământ, iar efectele se simt din plin în nivelul de pregătire pe care îl au elevii. Criza sanitară a trimis majoritatea școlilor în online, iar condițiile de învățare au fost dificile.

Apropierea examenelor naționale aduce în discuție problema subiectelor pe care candidații le vor avea de rezolvat.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, dă asigurări că subiectele vor fi „perfect adaptate” perioadei de doi ani în care elevii au învăţat în condiţii de criză sanitară. 

Atâta vreme cât această perioadă de criză sanitară a însemnat o catastrofă educaţională pentru orice sistem de educaţie, inclusiv pentru sistemul de educaţie românesc este total incorect să plătească doar elevii cauzele obiective generate de criza sanitară sau, să spunem, oarecare pricepere de nivel scăzut al autorităţilor în a gestiona acest proces. Pe cale de consecinţă, subiectele vor fi perfect adaptate acestei perioade care înseamnă doi ani din parcursul educaţional al elevilor care susţin probele naţionale. Şi evaluarea naţională şi bacalaureat. Vom avea şi voinţa şi înţelepciunea necesară în concepţia subiectelor pentru aceste probe naţionale încât să nu fie elevii aceia care vor fi nevoiţi să plătească”, a declarat ministrul Educației.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole