25 septembrie 2022
18.8 C
București

Școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne scot la concurs 2.403 locuri

De citit...

Cele șase școli postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne scot la concurs 2.403 locuri. Tinerii care au absolvit liceul cu diplomă de Bacalaureat se pot înscrie la concurs pentru ocuparea unuia dintre aceste locuri.

Sunt disponibile 1.483 de locuri la Şcolile de agenţi de poliţie din Câmpina şi Cluj-Napoca, 400 de locuri la Şcolile de subofiţeri de jandarmi din Drăgăşani şi Fălticeni, 220 la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră din Oradea şi 300 de locuri la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă Boldeşti”, a explicat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Candidaţii care vor să se înscrie la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră şi nu au domiciliul într-un judeţ limitrof frontierei de stat pot depune cererea de înscriere la structurile de resurse umane din unităţile subordonate Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Monica Dajbog a menționat că fiecare candidat se poate înscrie la o singură şcoală postliceală. Dosarul de recrutare trebuie completat până la data de 10 martie 2021.

Candidaţii trebuie să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic. În cazul candidaţilor pentru care se constată neîndeplinirea acestei condiţii, procedura de recrutare încetează.

Evaluarea psihologică se susţine până la data de 8 martie, potrivit planificării întocmite de către compartimentele cu atribuţii de recrutare. Proba eliminatorie de evaluare a performanţei fizice constă în parcurgerea unui traseu practic-aplicativ şi se susţine în perioada 18 – 24 martie”, a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI.

La nivelul MAI au fost luate o serie de măsuri cu privire la locul de desfăşurare a probelor de concurs pentru a veni în sprijinul candidaţilor şi pentru a asigura respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Ca noutate, în acest an, candidaţii care s-au înscris la Şcolile de Poliţie, Jandarmerie sau Poliţie de Frontieră vor fi repartizaţi pentru evaluarea performanţei fizice pe şapte centre zonale, în funcţie de domiciliu:

  •  Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidaţii din Bucureşti şi judeţele Argeş, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Tulcea;
  • Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidaţii din judeţele Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Vrancea;
  • Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca – pentru candidaţii din judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu;
  • Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – pentru candidaţii din judeţele Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare, Timiş;
  • Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – pentru candidaţii din judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea;
  • Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni – pentru candidaţii din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui.

Candidaţii care promovează proba de evaluare a performanţei fizice vor susţine în data de 27 martie proba de verificare a cunoştinţelor, la unităţile de recrutare, respectiv la sediile inspectoratelor judeţene în funcţie de domiciliu sau reşedinţă, cu excepţia situaţiilor care nu permit acest lucru din motive obiective. Unităţile de recrutare vor fi desemnate unităţi de selecţie prin ordin sau dispoziţie a inspectorului general.

Candidaţii care au optat pentru admiterea în Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă Boldeşti vor susţine toate probele de concurs la sediul acestei unităţi de învăţământ.

Examinarea medicală a candidaţilor se realizează, în perioada 29 martie – 16 aprilie, în ordinea descrescătoare a mediilor obţinute la proba de verificare a cunoştinţelor, în limita numărului de locuri scoase la concurs.

Vor fi declaraţi admişi candidaţii care în urma examinării medicale sunt consideraţi apt medical, în ordinea descrescătoare a mediilor.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi afişate pe site-ul oficial al unităţilor de învăţământ, până la data de 17 aprilie.

Autor: Mihai Colț
Foto: MAI Facebook
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img