30 septembrie 2022
24 C
București

Școala Canadiană Maple Bear deschide două grădinițe în Cluj-Napoca

De citit...

Școala Canadiană Maple Bear va deschide două grădinițe în Cluj-Napoca, pentru 220 de copii, începând din anul școlar 2020-2021. Metodologia educațională canadiană bilingvă va fi implementată la nivel preșcolar în cadrul celor două locații unde activează momentan Grădinița Paradisul Prichindeilor.

Grădinițele Maple Bear vor respecta în totalitate cerințele educaționale definite în curriculumul național pentru învățământul preșcolar. În plus, copiii vor beneficia de strategiile, tehnicile de predare și bunele practici educaționale ale sistemului canadian.

Ne continuăm planurile de dezvoltare în România, chiar și în această perioadă dificilă, cu suportul rețelei noastre puternice. În prezent, școlile și grădinițele Maple Bear au la dispoziție proceduri complete pentru reînceperea activității și întoarcerea în clasă. Acestea sunt deja aplicate în țările în care activitatea școlară s-a reluat. Echipa globală Maple Bear susține structurile locale ale școlilor și grădinițelor din toată lumea punându-le la dispoziție Maple Bear Digital Learning Community, oferind sesiuni de training, webinars pentru profesori și părinți, buletine informative săptămânale prin care se împărtășesc bune practici educaționale internaționale. Sesiunile online organizate în această perioadă oferă suport atât părinților ai căror copii nu pot încă reveni la școală, cât și profesorilor pentru a asigura continuitatea procesului de învățare în mediul online”, spune Yann Bidan, Directorul General al Maple Bear Europa Centrală și de Est.

În grădinițele din Cluj-Napoca, tranziția către noua metodologie de predare va fi asigurată de echipa academică Maple Bear formată din canadieni nativi prin intermediul sesiunilor de formare și al programelor de coaching dedicate educatorilor Maple Bear, ce vor avea loc în lunile august și septembrie 2020.

Cadrele didactice vor avea acces la modulele de învățare Maple Bear elaborate de către experții canadieni. Pe parcursul anului, echipa din Cluj va beneficia de sprijin constant din partea Directorului Academic Maple Bear din Canada, care va facilita transferul metodologiei canadiene. De asemenea, echipa va mai fi sprijinită de către Directorul pentru Coordonare Academică Maple Bear ECE (Europa Centrală și de Est)  din România și de către Directorul Academic local de la Maple Bear Cluj.

Grădinița Paradisul Prichindeilor va trece printr-o perioadă de transformare profundă a sălilor de curs. Amenajarea tip Maple Bear este fundamentală pentru implementarea metodologiei canadiene. Fiecare detaliu, de la designul mobilierului, până la materialele didactice, are un scop special în procesul de învățare.

Spațiul de clasă este gândit să permită realizarea de activități simultane, fie în grup, perechi sau individual. Aceste activități sunt realizate prin centrele de învățare având diferite tematici. Scopul este de a folosi cât mai bine fiecare moment în clasă, permițându-le copiilor să exploreze diferite subiecte într-un mod provocator și distractiv și păstrându-le interesul pe parcursul întregii zile.

Am vrut să ducem educația pe care o oferim copiilor noștri la un alt nivel, să fie aliniată modernității lumii noastre și concentrată pe pregătirea copiilor pentru a reuși în viața reală. Am analizat multe opțiuni diferite. Când au fost publicate rezultatele PISA, anul trecut în decembrie, arătând că sistemul educațional din Canada se clasează în mod constant printre primele cinci din lume și că depășește nivelul tuturor țărilor vorbitoare de limba engleză, ne-am decis să ne alăturăm rețelei Maple Bear și să devenim Grădinițe Maple Bear. Vom continua să oferim două modele de educație bilingvă în grădinițele noastre, engleză/română și germană/română, aplicând metodologiile canadiene și respectând cerințele educaționale locale„, spune Mihaela Jaradat, fondatoarea grădiniței Paradisul Prichindeilor, acum Director Executiv al grădinițelor Maple Bear Cluj.

În România, Maple Bear își propune să deschidă 10 unități școlare pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial, luând în calcul posibilitatea de a se extinde și în zona învățământului liceal. Prima franciză Maple Bear din România a fost deschisă anul trecut, la Sibiu.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Maple Bear
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img