Home Locuri de muncă Schimbare majoră în Codul Muncii. Sunt vizate IMM-urile

Schimbare majoră în Codul Muncii. Sunt vizate IMM-urile

O ordonanță de urgență adoptată de Executiv vine cu o schimbare importantă pentru IMM-uri. Astfel, angajații microîntreprinderilor cu cel mult nouă salariaţi nu vor mai fi obligaţi să completeze sau să semneze fişa postului, foaia de prezenţă şi regulamentul intern.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat că obligativitatea completării celor trei tipuri de documente va rămâne valabilă doar în cazul în care salariatul va solicita în scris acest lucru.

În ședința de govern au fost adoptate patru ordonanţe de urgenţă care ţin de resortul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale. Prima se referă la debirocratizarea microîntreprinderilor cu până la nouă angajaţi. (…) Prin măsurile adoptate am reuşit să eliminăm anumite sarcini administrative inutile. De prevederile acestei ordonanţe de urgenţă vor beneficia aproximativ 450.000 de microîntreprinderi, iar conţinutul acestei ordonanţe de urgenţă conduce practic la o gură de oxigen pentru angajatorii care de multe ori se simţeau sufocaţi de numărul de hârtii pe care trebuiau să le completeze pentru angajaţii pe care îi aveau. De aceea, fişa postului, foaia de prezenţă şi regulamentul intern vor putea fi completate sau respectate verbal, existând obligativitatea existenţei acestora în scris doar dacă angajatul solicită acest lucru în scris. Aşadar se elimină fişa postului, fişa de prezenţă şi regulamentul intern, iar acestea rămân valabile doar la solicitarea în scris a angajatului către angajator”, a explicat Raluca Turcan.

Ordonanţa de urgenţă adoptată miercuri de Guvern modifică şi completează Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii.

Ministrul de resort a argumentat această măsură prin faptul că microîntreprinderile cu maximum nouă angajaţi au costuri mari la capitolul activităţi administrative.

Microîntreprinderile cu până la 9 salariaţi sunt cele mai afectate de lipsa de personal calificat în domeniile economic, juridic sau resurse umane, adică cele care desfăşoară activităţi de natură administrativă. Costurile sunt şi ele mari, birocraţia este excesivă, dacă ne raportăm la dimensiunea acestor societăţi, astfel că reducerea sarcinilor administrative inutile poate sprijini potenţialul microîntreprinderilor de a menţine locuri de muncă, mai ales în actualul context epidemiologic”, a susținut ministrul.

Datele Ministerului Muncii arată că, în România, există în prezent 445.491 de microîntreprinderi cu maximum nouă angajaţi.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
Exit mobile version