4 iunie 2023
21.4 C
București

Șapte factori de luat în considerare atunci când selectați un Access Point de exterior

Un punct de acces este un dispozitiv hardware de rețea care servește ca o conexiune pentru alte dispozitive pentru a avea acces la internet sau la rețeaua locală. În plus, AP-urile sunt utilizate pentru extinderea acoperirii wireless a unei rețele existente.

Dar care este diferența dintre punctele de acces în aer liber și cele interioare? De ce este nevoie să avem AP-uri de interior și exterior? AP-urile exterioare au mai multe opțiuni de montare și protecție ridicată împotriva intemperiilor extreme și a electricității statice. Corpul principal nu este afectat dacă este expus direct la soare. În schimb AP-urile de interior sunt concepute pentru o instalare simplă, cum ar fi instalarea acestuia pe tavan.

Experții Zyxel prezintă câțiva factori de luat în considerare atunci când selectați un punct de acces WiFi în aer liber:

  1. Wireless Bridge – Acest lucru poate face legătura între conectivitatea wireless de la o clădire la alta.
  2. Extindere simplă – Poate forma o rețea wireless interconectată prin legături inter-clădire în aer liber.
  3. Configurare ușoară, dar sigură – Să se poată configura rapid AP-ul cu doar câteva clicuri. Nu numai că se pot configura ușor rețele de oaspeți și angajați, dar, să nu se facă rabat la zona de securitate
  4. Smart Mesh – Poate forma automat legături wireless dinamice către rețele punte pentru setări inter-building.
  5. Viteză – WiFi 6 este extrem de rapid, cu viteze de până la 1.8Gpbs
  6. Design detașabil al antenei – Permite utilizatorilor să atașeze alte antene pentru a se potrivi mai bine diferitelor cerințe.
  7. Un preț piperat nu înseamnă că AP-ul este mai bun. Țineți cont mai degrabă de facilitățile tehnice precizate mai sus.
Autor: Mihai Colț
Foto: Zyxel
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei