1 octombrie 2023
19.1 C
București

Săptămâna Cărților Deschise la OCC

În perioada 25 martie – 2 aprilie, Opera Comică pentru Copii organizează, în premieră, un adevărat Festival al Cărților pentru Copii. Vor avea loc mai multe evenimente culturale menite să încurajeze lectura în rândul celor mici și conștientizarea rolului lecturii, precum lansarea sediului Librăriei OCC, maratoane de lectură din partea Echipei OCC, schimb de cărți, donare de cărți și lecturi în spații neconvenționale.

Printre autorii contemporani care vor lansa titluri noi la Librăria OCC sau vor organiza ateliere de lectură pe baza volumelor deja disponibile se numără Alexandra Rusu („Cartea năsoaselor”), Ioana Nicolaie („Aventurile lui Arik” și „Arik și mercenarii”), Bianca Opriș („Roua și Pădurea Fermecată”), Carmen Tiderle („Trecere pentru pitoni”), Cristina Andone („Ziua lui Dar Motanul” și „Cartea Bunătății”) și Lavinia Braniște („Rostogol iluzionist”).

Evenimentul se va extinde și în afara porților OCC, prin ateliere de creație având ca tematică lectura pentru copii și desfășurate în școli și grădinițe, precum și cu momente de lectură susținute de artiștii OCC în spații neconvenționale, puse la dispoziție de partenerii instituției.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, „Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, „Petreceri de ziua de naștere”, „Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.

Foto: OCC
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei