30 noiembrie 2023
0.2 C
București

Salvamont România în alertă din cauza…unui meteorit. VIDEO

Salvamont România a fost în alertă marți seara din cauza unui meteorit. Locuitorii din județele Gorj şi Hunedoara au alertat salvamontiștii, după ce pe cer a fost observat un obiect luminos ce părea, iniţial, un avion care ar avea probleme tehnice.

Un meteorit a pus în stare de alerta salvamontiştii din Hunedoara şi Gorj. După ce, în zona Lupeni – Uricani, pe cer a fost observată o lumină puternică, cu flacără şi zgomot, care s-a deplasat în mare viteza către sud, la mica distanţă peste creasta masivului Vâlcan, salvamontiştii aflaţi în tura operativă în bazele Salvamont Hunedoara şi Salvamont Gorj au intrat în alertă, prima supoziţie fiind un avion cu probleme”, explică reprezentanții Salvamont România.

Situația era destul de bizară, mai ales că nu existau apeluri la 112 cu privire la eveniment şi nici nu era declanşată o alertă de aeronavă cu probleme sau prăbuşită.

Informaţii şi imagini ulterioare le-au permis salvamontiştilor să îşi dea seama că este vorba de un meteorit care a urmat o traiectorie către SSE , pe linia Stăneşti – Târgu Jiu – Târgu Cărbuneşti. Informaţii care vor apărea în orele următoare ne vor confirma dacă acesta s-a prăbuşit în România sau chiar a avut altitudine şi viteză suficientă să ajungă în Bulgaria sau Serbia”, precizează Salvamont România.

Autor: Mihai Colț
Foto: Salvamont România
Video: Florian Motorgeanu
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei