26 octombrie 2021
2.5 C
București

Sălile de concerte și casele de cultură din Republica Moldova își redeschid ușile pentru spectatori

De citit...

Instituțiile teatral-concertistice și casele de cultură din Republica Moldova își vor redeschide ușile pentru spectatori, însă vor trebui să activeze la o capacitate de 50% din numărul de locuri și cu prezența maximă de 250 de persoane pentru a putea gestiona eficient fluxurile de vizitatori și asigura respectarea măsurilor sanitar-epidemiologice.

Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, prezidată de premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

De asemenea, unitățile de alimentație publică de orice tip vor putea comercializa produsele la pachet, în intervalul orelor 22.00 – 07.00, fiind interzisă consumarea acestora în interiorul localurilor.

Și activitatea cinematografelor va fi restricționată în continuare, întrucât cele mai multe cinematografe sunt în Chișinău, Bălți și alte municipii, în care numărul de cazuri noi este în creștere.

În urma analizei evoluției situației epidemiologice, CNESP constată că situaţia epidemiologică este nefavorabilă.

În ultimele cinci săptămâni, în mediu, au fost înregistrate circa 3.000 de cazuri pe săptămână. La data de 4 februarie 2021 în supraveghere medicală se aflau 15.428 persoane, dintre care 2.472 sunt internate în spital, iar 3.248 se află în tratament la domiciliu.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto: Guvernul Republicii Moldova 
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

CMS România a recrutat-o pe Laura Grigore în poziția de Senior Counsel

Firma internațională de avocatură CMS anunță cooptarea Laurei Grigore în cadrul practicii de tehnologie, media și telecomunicații a biroului din București, începând cu data...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img