11 august 2022
19.3 C
București

Românii și firmele cu credite își vor putea amâna plata ratelor pentru nouă luni. Ce alte măsuri pregătește Guvernul?

De citit...

Actuala coaliție de guvernare a pus la punct un nou pachet de măsuri sociale şi economice „Sprijin pentru România”. Sunt vizate mai multe categorii, printre care persoanele și firmelor care au credite la bănci, pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei și angajații din sistemul bugetar. Valoarea acestui pachet de măsuri sociale se ridică la 1,1 miliarde euro. Toate măsurile prinse în acest pachet se vor aplica începând cu 1 iulie.

Astfel, potrivit unei postări făcute pe pagina de Facebook a Guvernului României, persoanele și firmele care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă își vor putea amâna pentru nouă luni plata ratelor la bancă.

Și angajații din sistemul bugetar sunt vizați. Coaliția de guvernare a decis acordarea unui sfert din diferenţa de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariaţi din sistemul public.

La rândul lor, pensionarii care au venituri sub 2.000 de lei vor beneficia de un sprijin unic de 700 de lei.

Se suspendă angajările la stat

Pentru a putea face față noilor eforturi bugetare, Guvernul este obligat să facă economii.

În consecință, s-a decis diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10%, cu excepţia celor cu investiţiile, salariile, pensiile, asistenţa socială.

De asemenea, s-a hotărât suspendarea angajărilor la stat.

În plus, se va urmări creşterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu zece miliarde de lei și accelerarea absorbţiei fondurilor europene din cadrul programelor operaţionale şi al PNRR. În acest sens, coaliţia va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbţiei.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Guvernul României Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Sarom Packinging plănuiește investiții de 3,2 milioane euro pentru extinderea business-ului

Sarom Packaging plănuiește investiții de 3,2 milioane euro, în următorii patru ani, pentru extinderea business-ului. Planurile de dezvoltare urmăresc inclusiv deschiderea de noi sucursale....

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img