27 septembrie 2022
18.1 C
București

Românii pot intra în Malta doar dacă prezintă un negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2

De citit...

Autoritățile din Republica Malta au decis că românii pot intra pe teritoriul acestei țări doar dacă prezintă un test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de sosirea pe teritoriul acestui stat.

Informația a fost făcută publică de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la București, care a recomandat ca documentul care atestă rezultatul testului pentru infecţia cu SARS-CoV-2 să fie redactat în limba engleză, având în vedere că autorităţile malteze nu au precizat informaţii suplimentare cu privire la acest aspect.

În situaţia neprezentării testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2, persoanele care sosesc din state/zone portocalii au obligaţia fie de a efectua un test la momentul intrării în Republica Malta, fie de a se supune măsurii de carantină pentru o perioadă de 14 zile, cu suportarea de către persoana în cauză a costurilor aferente testării sau carantinării, după caz.

Sunt exceptate de la măsura prezentării testului PCR persoanele care deţin un document de identitate maltez şi cele care au rezidenţa pe teritoriul maltez.

Totodată, persoanele care sosesc în Republica Malta trebuie să completeze două formulare – Declaraţia Călătorului – Travel Declaration Form şi Formularul de localizare a pasagerului – Passenger Locator Form. Acestea sunt disponibile la: www.maltairport.com/declarationforms/.

Informaţii suplimentare privind condiţiile de călătorie în Republica Malta pot fi consultate la: www.maltairport.com/covid19/.

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Catania: +39.095.537.909 şi +39 095 536 139, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al oficiului consular: +39 320 965 3137.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: www.mae.ro/node/51947, catania.mae.ro/ şi www.mae.ro.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img