2 decembrie 2023
13.9 C
București

România și Spania încep negocierile privind dubla cetățenie

Ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu a stabilit împreună cu omologul spaniol Jose Manuel Albares începerea cât mai curând a negocierilor pentru încheierea Acordului bilateral privind menţinerea dublei cetăţenii pentru membrii comunităţii româneşti din Spania, respectiv pentru membrii comunităţii spaniole din România.

Bogdan Aurescu a făcut parte din delegaţia oficială, condusă de premierul Nicolae Ciucă, ce a fost prezentă la Castellón de la Plana, la şedinţa comună a Guvernelor României şi Spaniei.

Cu această ocazie, s-a decis crearea unui grup de lucru bilateral în vederea identificării unei soluţii privind dubla cetăţenie, care să vină în întâmpinarea dezideratului comunităţii româneşti rezidente de păstrare a cetăţeniei române la momentul solicitării şi respectiv al obţinerii cetăţeniei spaniole.

Deschiderea deosebită obţinută din partea autorităţilor spaniole cu privire la abordarea subiectului dublei cetăţenii confirmă recunoaşterea şi aprecierea contribuţiei esenţiale a comunităţii româneşti la societatea spaniolă”, a precizat ministrul Aurescu.

Autor: Filip Denis
Foto: Guvernul României Facebook
Articolul precedent
Articolul următor
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei