8 august 2022
32 C
București

România şi Republica Moldova au semnat un acord de recunoștere reciprocă a diplomemnlor de studii

De citit...

Miniştrii Educaţiei din România şi Republica Moldova, Sorin Cîmpeanu şi Anatolie Topală, au semnat Acordul între guvernele celor două ţări privind recunoaşterea reciprocă a diplomelor, certificatelor şi titlurilor ştiinţifice.

Documentul face parte din setul de angajamente asumate de cele două guverne în Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare între România şi Republica Moldova.

Textul Acordului conduce la aplicarea unor noi reguli simplificate de recunoaştere, concomitent cu reglementarea recunoaşterii unor noi diplome sau certificate. Aplicarea noilor reguli de recunoaştere de către autorităţile din cele două state, universităţi şi unităţi de învăţământ se va realiza în mod transparent, corect şi nediscriminatoriu, în beneficiul solicitanţilor”, menționează Ministerul Educației.

Cadrul juridic al cooperării cu Republica Moldova în domeniul educaţiei va fi consolidat prin semnarea în perioada următoare a unui protocol de colaborare între Ministerele Educaţiei din cele două state.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Guvernul României Facebook
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Care este cea mai mare investiție privată de tip greenfield din România?

Cea mai mare investiție privată de tip greenfield din România se ridică la suma 530 miloane de euro și a fost realizată de OMV...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img