7 octombrie 2022
17.2 C
București

România Schimbă PET-ul cu biletul

De citit...

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) anunță campania „România Schimbă PET-ul cu biletu”, program care se adresează atât locuitorilor din București, cât și din alte 65 de oraşe din toate judeţele ţării. Oamenii pot călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul a cinci deşeuri de ambalaje predate.

Campania „Schimbă PET-ul cu biletul” are rezultate foarte bune şi este un adevărat succes în rândul locuitorilor marilor oraşe unde deja a fost implementată şi aici mă refer la cei peste 6.000 de locuitori din Constanţa, Craiova, Iaşi, Timişoara, Buzău, Galaţi, Sibiu, Oradea şi Baia Mare, care au colectat peste 3.000 de kg de deşeuri şi au călătorit cu transportul în comun în fiecare zi de vineri.Campania „Schimbă PET-ul cu biletul”, care face parte şi din Programul Naţional Vinerea Verde, iniţiat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, are ca obiective încurajarea folosirii transportului public şi promovarea colectării separate a deşeurilor care vor fi ulterior transformate în noi resurse. Totodată, campania are şi un obiectiv social, acela de a accesibiliza transportul public. Practic, cetăţenii vor veni cu cinci PET-uri/doze/sticle la unul dintre magazinele Kaufland şi vor primi în schimb un bilet cu două călătorii pentru mijloacele de transport în comun”, a explicat secretarul de stat din MMAP, Dan Ştefan Chiru.

O persoană va beneficia de două călătorii o singură dată, indiferent câte deşeuri colectează. Cupoanele de la aparat se păstrează pentru primirea biletelor, iar în baza acestora există o reducere de 10% la anumite produse.

Fiecare persoană care va aduce deşeuri va fi înregistrată, astfel încât să poată fi înregistrate biletele (nume, prenume, e-mail/telefon).

Persoanele interesate să participe la această campanie, pot introduce 5 PET-uri sau doze de aluminiu în aparatele de colectare, în parcările magazinelor Kaufland din orașele participante și vor primi un bilet de autobuz cu două călătorii/valabil 24 de ore.

Ce deșeuri poți introduce în aparatele de colectare?

  • PET-uri – de la 0.5 litri până la 2.5 litri – de la orice produs, orice culoare, orice formă;
  • Doze de aluminiu de la băuturi – 0.25 – 0.5 litri;- Sticle de sticlă – 0.25 – 0.5 litri.

O persoană va beneficia de două călătorii o singură dată, indiferent câte deșeuri colectează;Cupoanele de la aparat se păstrează pentru primirea biletelor, iar în baza lor există o reducere de 10% la anumite produse.Fiecare persoană care va aduce deșeuri va fi înregistrată – astfel încât să poată fi înregistrate biletele: Nume, Prenume, Email/Telefon.

Autor: Victoria Preda
Foto: Ministerul Mediului Facebook

 

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

ElectroPutere Parc a devenit cel mai mare hub de inovație și tehnologie din Oltenia

Forța de muncă bine calificată, infrastructura bună și amplasarea în apropierea Universității din Craiova - cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, precum...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img