23 septembrie 2023
19.2 C
București

România a cucerit șase medalii la Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Bucureşti

România a încheiat Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Bucureşti cu șase medalii: două de aur – prin Denis Florin Mihai (cat. 55 kg) la greco-romane şi Amina Roxana Capezan (cat. 65 kg), una de argint – Andreea Beatrice Ana (cat. 55 kg) şi trei de bronz – Ana Maria Pîrvu (cat. 50 kg), Ana Maria Puiu (cat. 59 kg) şi Krisztian Biro (cat. 74 kg), la lupte libere.

Astfel, Amina Roxana Capezan a cucerit medalia de aur la cat. 65 kg, după ce a învins-o în finală pe azera Birgul Soltanova.

Românca a dispus în preliminarii de suedeza Nora Elin Cecilia Svensson, în sferturi a întrecut-o pe turcoaica Busra Efe, iar în semifinale a câştigat duelul cu letona Elma Zeidlere.

De asemenea, delegația României a mai cucerit o medalie de argint, prin Andreea Beatrice Ana (cat. 55 kg), şi două de bronz, prin Ana Maria Pîrvu (cat. 50 kg) şi Ana Maria Puiu (cat. 59 kg).

La rândul său, Denis Florin Mihai a asigurat prima medalie a țării noastre la această competiție, cucerind aurul, în finala cat. 55 kg, la greco-romane.

Ultima medalie a fost adusă de Krisztian Biro, care și-a adjudecat bronzul. Sportivul român a concurat la cat. 74 kg, lupte libere.

Biro, vicecampion european anul trecut, l-a învins, sâmbătă, în preliminarii, pe maghiarul Balint Balazs, în sferturi a trecut de ucraineanul Mikita Morhun, dar a pierdut semifinala cu azerul Turan Bairamov. Duminică, în meciul pentru bronz, Biro l-a învins pe bulgarul Nikolai Iliev Dimitrov.

România a participat cu 30 de luptători la competiţie, câte zece la fiecare stil.

Autor: Mihai Colț
Foto: Federația Română de Lupte
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei