25 septembrie 2022
18.8 C
București

Respect pentru viață. Pompierii suceveni au salvat două lebede prinse în ghețurile de pe râurile Siret şi Suceava. Foto+video

De citit...

Misiune delicată pentru pompierii militari suceveni, care au intervenit pentru salvarea unor lebede prinse în ghețurile de pe râurile Siret şi Suceava.

Delicatele păsări au probleme din cauza vremii și sunt multe situații în care ajung captive în gheață. În urma unor apeluri primite la 112, salvatorii au intervenit și le-au permis lebedelor să revină la viața lor obișnuită.

Una dintre misiunile pompierilor suceveni a avut loc în Hânțești. Un grup de opt lebede erau pe râul Siret, iar una dintre ele era prinsă în gheață. Salvatorii au spart gheața și eu eliberat pasărea, care s-a alăturat grupului.

O a doua misiune de salvare a avut loc pe râul Suceava, acolo unde o lebădă era prinsă într-un capăt de frânghie, pe apa înghețată, și nu se putea elibera.

Un tânăr, Petru Ciolpan, a observat pasărea și a solicitat sprijinul pompierilor militari.

Cu ajutorul unei bărci pneumatice, salvatorii au ajuns la lebădă și au recuperat-o. Din păcate, unul dintre piciorușe era rupt. Petru a luat lebăda și a dus-o la medicul veterinar Gabriel Gașpar, care s-a ocupat (benevol) de îngrijirea ei.

Astfel de misiuni de salvare ne arată ce înseamnă cu adevărat respectful pentru viață.

 Autor: Mihai Colț
Foto: ISU „Bucovina” Suceava Facebook
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img