6 decembrie 2022
3.8 C
București

Republica Moldova va achita Gazprom livrările de gaz din luna septembrie 2022

De citit...

Vicepremierul moldovean Andrei Spînu a anunțat că Republica Moldova este pregătită să facă o plată către Gazprom pentru livrările de gaz pentru această lună. Anunțul calmează temerile potrivit cărora concernul rus ar putea reduce sau tăia livrările de la 1 octombrie.

În următoarele câteva zile, Moldovagaz va plăti grupului Gazprom un avans în valoare de 33,89 milioane de dolari pentru luna septembrie”, a precizat oficialul moldovean.

Compania moldovenească de stat din sectorul gazului a plătit către Gazprom pentru livrările pentru luna august.

Republica Moldova se bazează pe gazul rusesc. Lovită de creşterea preţului gazelor după începerea invaziei ruse în Ucraina, Republica Moldova se confruntă şi cu problema staţionării de trupe ruse în regiunea separatistă Transnistria.

În cazul reducerii sau opririi livrărilor, examinăm posibilitatea aprovizionării cu resurse energetice din surse alternative.Nu avem încredere că Gazprom va continua furnizarea de gaz către Republica Moldova după 1 octombrie. De la această dată, preţul pentru Moldova conform contractului actual ar trebui să fie semnificativ mai mic”, a declarat preşedintele pro-occidental, Maia Sandu.

Autor: Filip Denis
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Care sunt cele mai mari amenințări la adresa derulării unor afaceri

Cele mai mari ameninţări la adresa derulării afacerilor în următorii doi ani, în ţările G20, sunt reprezentate de impactul inflaţiei rapide, al crizei datoriilor...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img