27 ianuarie 2022
-0.6 C
București

Republica Moldova primește 564 milioane de dolari de la FMI

De citit...

Autoritățile Republicii Moldova și misiunea FMI au ajuns la un acord la nivel de experți cu privire la un nou program de reforme economice. Programul, în valoare de 564 milioane de dolari va avea o durată de 40 de luni și va fi finanțat în baza Mecanismului extins de creditare (ECF) și Mecanismului de finanțare extinsă (EFF). 

Rezultatul pozitiv al negocierilor a fost anunțat azi într-un briefing de presă de prim-ministra Natalia Gavrilița și Rodgers Chawani, reprezentantul permanent al Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova.

Un program aprobat cu FMI este un catalizator de noi finanțări din partea altor parteneri de dezvoltare, aduce încredere mai mare pentru investitori și oferă Guvernului o libertate mai mare în dezvoltarea programelor sociale, celor de suport economic și de infrastructură”, a declarat Natalia Gavrilița.

Prioritățile noului acord cu FMI se referă la combaterea corupției și consolidarea statului de drept.

Evaluările independente, inclusiv studiile efectuate de FMI arată că aplicarea proastă a legii și corupția din sistemul judiciar și administrativ au devenit cele mai mari impedimente pentru creșterea economică, asigurarea unor investiții durabile și îmbunătățirea nivelului de trai al oamenilor. De aceea, ne-am angajat să facem evaluarea extraordinară în domeniul justiției și să responsabilizăm organele de drept”, a menționat prim-ministrul.

Aprobarea Acordului de către conducerea FMI și Consiliul de directori executivi este preconizată pentru luna decembrie, curent.

Autor: Filip Denis
Foto: Guvernul Republica Moldova

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Knauf Insulation preia fabrica Gecsat S.A din Târnăveni

Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața materialelor izolante, parte a Grupului Knauf, anunță semnarea contractului de achiziție a fabricii...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img