Home Actualitate Republica Moldova Republica Moldova: Noi prevederi CSE privind modalitatea de achiziție a energiei electrice...

Republica Moldova: Noi prevederi CSE privind modalitatea de achiziție a energiei electrice pentru luna mai

Pe parcursul lunii mai 2022, SA „Energocom” din Republica Moldova va încheia contracte de achiziție a energiei electrice în baza negocierilor directe, iar procedura de achiziție inițiată anterior, va fi anulată. Decizia a fost luată, vineri, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de premierul Natalia Gavrilița.

Pentru perioada menționată, furnizorii serviciului universal, furnizorii de ultimă opțiune și operatorii de sistem vor procura energia necesară consumatorilor finali în baza contractelor bilaterale, încheiate cu SA „Energocom”, iar în cazul în care vor interveni modificări, vor fi încheiate acorduri adiționale, în decurs de 2 zile lucrătoare.

În cazul majorării prețurilor la energia electrică procurată pe piața angro de către furnizori, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va analiza necesitatea ajustării tarifelor, în baza unei cereri.

ANRE va modifica data intrării în vigoare a Regulilor pieței energiei electrice, astfel încât acestea să nu se aplice până la data de 31 mai curent. Până la adoptarea unei Hotărâri în acest sens, prevederile Regulilor pieței energiei electrice se vor aplica în regim de testare, fără a implica responsabilități financiare între participanții la piața de energie electrică.

Autor: Filip Denis
Foto: Guvernul Republicii Moldova

 

 

Exit mobile version