7 decembrie 2023
0.6 C
București

Republica Moldova: Companiile aeriene vor transmite datele pasagerilor până la efectuarea zborului

În Republica Moldova, companiile aeriene vor transmite, în prealabil, datele despre călători către Unitatea de Informații privind Pasagerii, care va fi instituită în cadrul Poliției de Frontieră. O hotărâre, în acest sens, a fost aprobată de Executivul de la Chișinău în vederea consolidării securității interne, prevenirii și contracarării activităților teroriste.

Astfel, datele vor fi transferate imediat ce apar informațiile relevante, dar nu mai devreme de 48 de ore și nu mai târziu de 24 de ore înainte de plecarea programată. În cazul în care datele privind înregistrarea pasagerilor nu sunt disponibile, transportatorul aerian va trimite actualizări la fiecare două ore. În același timp, companiile aeriene vor livra informațiile necesare imediat după îmbarcarea pasagerilor în aeronava care se pregătește pentru decolare.

Datele vor fi transmise exclusiv prin metoda „push” – livrarea automată de informații personalizate – și vor fi stocate timp de cinci ani. Informația colectată va fi utilizată strict în scopurile stabilite, cu respectarea drepturilor fundamentale ale omului și legislației în domeniul protecției datelor cu caracter personal.

Autor: Filip Denis
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei