27 septembrie 2022
16.2 C
București

Registrul persoanelor care refuză vaccinarea

De citit...

Spania, una dintre cele mai afectate țări europene din cauza pandemiei de SARS CoV-2, a decis să întocmească un registru cu persoanele ce refuză să se vaccineze împotriva COVID-19. La acest fișier vor avea acces și alte state europene. Anunțul a fost făcut de ministrul spaniol al sănătăţii, Salvador Illa Roca.

Oficialul guvernamental a declarat, într-un interviu acordat postului de televiziune La Sexta, că în Spania vaccinarea nu va fi obligatorie. Totuși, el a menționat că urmează să fie întocmit un registru care să includă persoanele care refuză vaccinarea.

Ministrul Salvador Illa Roca a asigurat că acest registru nu va fi făcut public şi va fi elaborat „cu cel mai mare respect pentru protecţia datelor”.

Spania, una dintre ţările europene cele mai greu lovite de pandemie, cu peste 50.000 de decese conform datelor oficiale, a început duminică vaccinarea cu vaccinul produs de Pfizer-BioNTech. Guvernul de la Madrid şi-a stabilit ca ţintă vaccinarea a circa 2,5 milioane de persoane – din categoriile prioritare sau cele mai vulnerabile – până la sfârşitul lunii februarie şi să ajungă până în vară la 15-20 de milioane de persoane vaccinate, dintr-o populaţie totală de circa 47 de milioane de locuitori.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Salvador Illa Roca Facebook

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img