7 decembrie 2021
3 C
București

Regina Maria a României, simbol al Unirii şi al României Mari

De citit...

Regina Maria a României rămâne un simbol al Unirii şi al României Mari. Ea va fi omagiată pe 1 Decembrie, prin organizarea unei acţiuni interactive, în cadrul expoziţiei dedicată Suveranei, deschisă la Palatul Mogoşoaia.

Expoziția este vernisată pe 29 octombrie, chiar de ziua de naştere a Reginei Maria, și reuneşte lucrările pictorului Bogdan Mihai Radu şi creaţiile vestimentare semnate de Mimi Chipăilă. Evenimentul îşi propune să readucă în atenţia publicului momente şi imagini din viaţa Reginei, unele dintre ele devenite emblematice, surprinse inclusiv la Palatele Mogoşoaia şi Ştirbei din judeţul Ilfov.

Pe data de 1 decembrie, de la ora 12.00, în cadrul midissage-ului expoziţiei va fi organizată o activitate interactivă pentru vizitatori, o inimă albă, îmbrăcată în pânză pentru pictat, urmând a fi la dispoziţia publicului doritor să se exprime prin culoare şi să contribuie la o lucrare colectivă de artă. Ulterior, acest obiect decorativ va fi expus în sediul Consiliului Judeţean Ilfov.

Expoziţia „Inima Reginei” poate fi vizitată atât online, pe www.inimareginei.culturailfov.ro, cât şi fizic, accesul publicului larg urmând a se face în conformitate cu noile reglementări legale actuale.

Organizată de către Consiliul Judeţean Ilfov, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, expoziţia va rămâne deschisă până în data de 29 ianuarie 2022.

Autor: Bella Steriadis
Foto: Consiliul Judeţean Ilfov

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img