29 martie 2024
11.9 C
București

Record. EY raportează venituri globale de 36,4 miliarde de USD

EY anunță venituri globale consolidate record, în valoare de 36,4 miliarde de dolari, pentru exercițiul financiar încheiat în iunie 2019. Per total, veniturile din exercițiul financiar 2019 au crescut cu 8% în monedă locală, față de o creștere de 7,4% în anul fiscal 2018.

În ultimii șase ani, EY a înregistrat o solidă creștere anuală agregată de 8,3%, reprezentând 15 miliarde de USD. În aceeași perioadă, numărul angajaților EY a crescut cu peste 100.000 la nivel global.

„Pe măsură ce schimbările tehnologice remodelează economiile, afacerile și viitorul muncii, se modifică și cererea pentru serviciile de consultanță și conformitate bazate pe tehnologie. Ne concentrăm pe utilizarea tehnologiei de ultimă generație, pe servicii de calitate, pe valorificarea portofoliului nostru de alianțe și pe dezvoltarea angajaților EY”, spune Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România și Moldova și Chief Operating Officer pentru EY Europa Centrală și de Sud-Est și Regiunea Asiei Centrale.

Creștere la nivelul tuturor liniilor de servicii, zonelor geografice și domeniilor cheie de activitate

Toate liniile de servicii EY au înregistrat creșteri solide în anul fiscal 2019: în monedă locală, serviciile de audit au crescut cu 4,4%, serviciile de asistență în afaceri cu 9,2%, serviciile de asistență fiscală cu 8,6% și serviciile de asistență în tranzacții (TAS) cu 15,5%. Veniturile au crescut, de asemenea, în toate cele patru zone geografice ale EY: în America de Nord și de Sud – cu 8,5%, în Europa, Orientul Mijlociu, India și Africa (EMEIA) – cu 7,1%, în Asia-Pacific – cu 9,1%, iar în Japonia rata de creștere s-a dublat, ajungând la 7,5%.

Piețele emergente își mențin tendința de avans puternic, asigurând o creștere a veniturilor de 10,7% (față de 10%, în exercițiul financiar 2018).

EY a înregistrat creșteri de venituri de peste 10% în sectoarele: produse de larg consum, guvernamental și public, asigurări și mobilitate. Creșterea din sectorul produselor de larg consum s-a bazat pe o cerere la scară largă pentru transformare digitală și tehnologii emergente, care să permită organizațiilor să reacționeze rapid la exigențele tot mai mari ale clienților.

Cererea pentru servicii guvernamentale digitale, servicii de management financiar public și contractele din domeniul apărării de pe piețele dezvoltate și emergente au stat la baza avansului înregistrat de sectorul guvernamental și public.

În domeniul asigurărilor, creșterea a fost generată de cererea ridicată pentru transformarea afacerilor, inovație, tehnologie și de modificările legislației contabilității la nivelul tuturor liniilor de servicii și zonelor geografice. În sectorul mobilității, creșterea s-a bazat pe transformarea globală a afacerilor, inovație și un mediu tranzacțional solid.

Tehnologia transformă serviciile tradiționale ale EY și creează noi oportunități

Cu investiții totale programate de 1 miliard de USD în noi soluții și capacități tehnologice în decursul unei perioade de doi ani, EY își transformă serviciile tradiționale și lansează noi oferte care implică tehnologie.

În exercițiul financiar 2019, EY a înregistrat o triplare a numărului de activități în domeniul blockchain, iar aproape 80% din tehnologiile care generează venituri pentru EY sunt în cloud.

Achiziții în anul fiscal 2019

În exercițiul financiar 2019, EY a realizat 20 de achiziții, extinzând abilitățile și capacitățile profesionale ale organizației în domenii precum cel digital, strategic, operațional și tehnologic. Achizițiile Pangea3 și Riverview Law au consolidat orientarea companiei spre serviciile de asistență juridică. Opt noi acorduri de alianță cu Anaplan, Blue Prism, Kinaxis, Oliver Wight, SailPoint Technologies, Stratio Big Data, Symantec și Thomson Reuters au extins gama serviciilor oferite clienților EY în domenii precum transformarea tehnologică fiscală, automatizarea lanțului de aprovizionare, robotică și securitate cibernetică.

Prin intermediul studiourilor de design, laboratoarelor, atelierelor de lucru și mediilor pop-up, rețeaua EY wavespace™ a ajuns la 35 de unități în toată lumea. În același timp, EY derulează numeroase proiecte prin care construiește unități wavespace personalizate sau organizează ateliere de lucru pentru a ajuta companiile să își rezolve problemele legate de digitalizare, să dezvolte noi servicii de mobilitate și să deruleze programe-pilot de testare a pieței.

Atragerea și formarea talentelor

Având în vedere impactul potențial pe care tehnologia îl poate avea asupra rolurilor și carierelor, EY continuă să își ajute angajații să se perfecționeze și să dobândească competențe de top. În acest an, au fost inițiate peste 50.000 de certificări validate extern și recunoscute în industrie, cunoscute drept „EY Badges” („Acreditări EY”). Un număr de 10.000 de profesioniști au obținut astfel de acreditări, cele mai multe fiind certificările în vizualizarea datelor și în automatizarea proceselor prin robotizare.

Per total, s-au investit aproximativ 530 milioane de USD și s-au finalizat peste 14 milioane de ore de educație formală anual, pe lângă programele de formare la locul de muncă și de mentorat structurat.

În exercițiul financiar 2019, numărul angajaților a crescut cu 8,6%, la peste 284.000 de persoane la nivel global.

De asemenea, 1.163 de persoane au fost promovate în funcția de partener sau au fost cooptate în firmele membre ale EY. Promovările de parteneri continuă să reflecte prioritățile cheie, astfel că 33% dintre partenerii promovați în anul fiscal 2019 activează în domeniul serviciilor de audit, 33% dintre promovări au avut loc pe piețele emergente, iar femeile au reprezentat aproape 30% dintre partenerii promovați. De asemenea, a crescut diversitatea de gen la nivelul EY Global Executive, organismul de conducere cel mai înalt al EY, femeile reprezentând acum peste 31% dintre membrii acestuia.

Autor: Victoria Preda
Foto: EY
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei