30 septembrie 2022
16.7 C
București

Re-open EU, o aplicație care oferă informații utile legate de întreaga Europă

De citit...

Comisia Europeană lansează aplicaţia mobilă Re-open EU, care oferă actualizări periodice cu privire la măsurile în materie de sănătate, siguranţă şi călătorie legate de coronavirus din întreaga Europă.

Executivul comunitar a anunțat că aplicaţia este disponibilă gratuit pentru telefoanele Android şi iOS și oferă informații uşor accesibile prin intermediul platformei web https://reopen.europa.eu/.

Re-open EU este un ghişeu unic care oferă informaţii cuprinzătoare şi actualizate privind starea de sănătate, măsurile de siguranţă şi condiţiile de călătorie în toate statele membre ale UE, precum şi în Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia. Utilizatorii pot obţine cele mai recente informaţii privind măsurile naţionale de carantină, cerinţele de testare şi aplicaţiile mobile de depistare a contacţilor şi de avertizare privind coronavirusul.

Informaţiile sunt disponibile în cele 24 de limbi oficiale ale UE şi se utilizează date verificate care provin de la Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor şi de la statele membre.

Re-open EU a fost una dintre măsurile anunţate de Comisie în pachetul său din mai 2020 privind turismul şi transportul, pentru a-i ajuta pe cetăţeni să călătorească în condiţii de siguranţă, cu respectarea deplină a orientărilor în materie de sănătate.

Autor: Mihai Colț
Foto: Arhiva Ordinea Zilei/ Comisia Europeană

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img