27 septembrie 2022
16.2 C
București

Răspândirea COVID-19 impune noi restricții în Danemarca. Măștile devin obligatorii în spațiile publice

De citit...

Danemarca ia noi măsuri pentru a limita răspândirea cazurilor de infectări cu SARS Cov-2. Premierul a anunțat că, timp de patru săptămâni, danezii se pot întâlni în locuri publice în grupuri de cel mult 10 persoane, faţă de 50 de persoane până acum. Mai mult, începând cu 29 octombrie, măștile faciale vor fi obligatorii în toate locurile publice.

Există însă o serie de excepţii privind aceste limite. Astfel, măsura nu se aplică în cazul ”deplasărilor normale către şi dinspre locul de muncă”.

De asemenea, activităţile pentru persoane cu vârste mai mici de 21 de ani care au loc sub auspiciile unei organizaţii sau asociaţii sunt în continuare exceptate de la noile reguli. Acest lucru înseamnă că cel mult 50 de persoane cu vârste sub 21 de ani se pot întâlni în continuare pentru activităţi sportive în echipă, precum fotbal şi handbal.

Sportul profesionist se supune în continuare unei reguli care limitează numărul de spectatori. În cazul meciurilor de fotbal, acest număr maxim este de 500 de spectatori, cu condiţia respectării regulilor de distanţare fizică.

Şcolile, liceele şi universităţile rămân deschise, dar orice activităţi care au un caracter eminamente social în spaţiu deschis trebuie să fie anulate. Sălile de fitness şi piscinele rămân deschise pentru toate persoanele, indiferent de vârstă, cu condiţia respectării măsurilor de distanţare fizică, dar activităţi precum Zumba, yoga sau lecţii de înot vor fi limitate la cel mult 10 persoane.

Muzeele şi grădinile zoologice rămân deschise, întrucât participarea unor vizitatori fără legătură între ei nu este tratată drept adunare. Grupurile de vizitatori nu pot depăşi 10 persoane.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Pixabay.com
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img