22 ianuarie 2022
-2.9 C
București

Râs în pădurile Parcului Național Piatra Craiului

De citit...

Imaginile zilei aduc în prim-plan o felină fascinantă: râsul. Instantaneele sunt surprinse în pădurile Parcului Național Piatra Craiului, cu ajutorul camerelor de monitorizare a faunei.

Râsul este cea mai mare felină din Europa, iar pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populații de râs de pe continentul nostru.

Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare.

Pădurile din Parcul Național Piatra Craiului asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște, iar pe teritoriul parcului fauna este strict protejată.

Parcul Național Piatra Craiului este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Are o suprafață de 14.800 de hectare și se întinde în județele Brașov și Argeș. Din această suprafață, 10.860 de hectare sunt ocupate de păduri , peste 6.000 de hectare dintre acestea fiind protejate.

Sursa: Romsilva/ Mircea Verghelet, Parcul Național Piatra Craiului

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Trei tendințe în materie de securitate pentru IMM-uri

Anul 2021 a fost modelat de o redresare economică în urma pandemiei de coronavirus, pe măsură ce oamenii și întreprinderile și-au modificat și ajustat...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img