6 decembrie 2022
3.8 C
București

Puteți vizita GRATUIT Arcul de Triumf

De citit...

În fiecare sâmbătă şi duminică, între orele 12.00 – 20.00, până în data de 16 octombrie, puteți vizita GRATUIT Arcul de Triumf.

La sfârşit de săptămână vă propun să vizitaţi Arcul de Triumf, un simbol al Capitalei. Bucureşteni sau turişti, cei care vor urca în interior se vor bucura de o panoramă unică asupra oraşului cu ajutorul celor patru lunete amplasate pe terasa monumentului. Sculpturile şi benzile desenate expuse în interiorul Arcului, reinterpretări contemporane ale monumentului sunt deosebit de interesante”, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, pe Facebook.

În prima parte a expoziţiei pot fi văzute lucrări de bandă desenată a patru artişti care au transpus motivul Arcului de Triumf: Alexandru Ciubotariu, Octav Ungureanu, Robert Obert şi Ionuţ Popescu, iar în a doua parte sunt prezentate lucrări a cincisprezece elevi de la liceele bucureştene „Nicolae Tonitza” şi „Dimitrie Paciurea”.

Expoziţia de artă contemporană a fost deschisă la începutul lunii iulie. Aceasta este organizată de Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public. Ea a deschis seria de evenimente ce marchează împlinirea a 100 de ani de la prima inaugurare a celui mai important monument de for public din Capitală, omagiată în toamna acestui an.

Autor: Bella Steriadis
Foto: Nicușor Dan Facebook
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Care sunt cele mai mari amenințări la adresa derulării unor afaceri

Cele mai mari ameninţări la adresa derulării afacerilor în următorii doi ani, în ţările G20, sunt reprezentate de impactul inflaţiei rapide, al crizei datoriilor...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img