7 decembrie 2021
3 C
București

Proiectul „O şansă pentru cuplurile infertile – FIV 2” se va derula și în 2021

De citit...

Consiliului General al Municipiului București a adoptat un proiect care prevede că perioada de implementare a proiectului „O şansă pentru cuplurile infertile – FIV 2” se prelungește și în 2021.

Astfel, se aprobă prelungirea perioadei de implementare a proiectului „O şansă pentru cuplurile infertile – FIV 2” de la 31 decembrie 2020 până la 31 decembrie 2021.

Proiectul vine în sprijinul cuplurilor infertile din Municipiul Bucureşti, având drept scop acordarea de vouchere pentru realizarea fertilizării in vitro. Pot beneficia de proiect cuplurile infertile care au fost diagnosticate de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie, cu competenţă în tratamentul infertilităţii şi reproducere umană asistată medical, cu o afecţiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală.

În cadrul proiectului, la data de 07.09.2020, înscrierile online au atins numărul maxim de 2000 solicitanţi aprobaţi prin HCGMB nr.844/12.12.2018, din care în prezent, un număr de 484 beneficiari se află în curs de efectuare a procedurilor medicale specifice. În situaţia în care, termenul de valabilitate a voucherelor acordate este prevăzut până la data de 31.12.2020, neprelungirea perioadei de valabilitate a acestora va poziţiona beneficiarii proiectului în imposibilitatea de a le utiliza în decursul anului 2021, în vederea continuării procesului de fertilizare in-vitro, aducând totodată atingere procesului de decontare a sprijinului financiar acordat. În virtutea celor expuse anterior, considerăm oportună prelungirea perioadei de implementare a proiectului ‘O şansă pentru cuplurile infertile – FIV 2’, până la data de 31.12.2021”, prevede referatul de aprobare.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img