27 septembrie 2022
16.2 C
București

Proiecte pentru oameni. 300 de medici rezidenţi, chiriași într-un bloc ANL de lângă Spitalul Colentina, își pot cumpăra apartamentele

De citit...

Vești bune pentru cei 300 de medici rezidenţi, care stau cu chirie într-un bloc ANL de lângă Spitalul Colentina. Ei își pot cumpăra apartamentele. Achiziția este posibilă datorită unui proiect de hotărâre votat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Vreau să le dau o veste bună celor 300 de medici rezidenţi care locuiesc într-un bloc ANL de lângă Spitalul Colentina. De şase ani se chinuie să îşi cumpere locuinţa, care este închiriată de la ANL. Birocraţie foarte multă, bineînţeles, din partea unora. Noi din prima clipă ne-am ocupat şi venim astăzi în faţa dumneavoastră să înlesnim, practic, prin proiectul care va fi votat, sunt convinsă, ca aceşti medici să aibă şi ei confortul psihic, să ştie că stau în proprietate şi nu doar chiriaşi, să nu mai fie tentaţi să plece din ţară”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Proiectul de hotărâre adoptat prevede că se aprobă trecerea unui teren de 1.467 mp situat în şoseaua Ştefan cel Mare nr. 19B, sector 2, din domeniul public al Bucureştiului în domeniul privat, în scopul atribuirii în folosinţă, pe durata de existenţă a celor două construcţii, a cotelor-părţi de teren aferente locuinţelor, titularilor dreptului de proprietate, cu stabilirea unei taxe, conform prevederilor legale.

Referatul de aprobare al proiectului notează că Primăria Sectorului 2 a transmis PMB o hotărâre a Consiliului Local din 29 aprilie prin care se solicită acordul CGMB pentru atribuirea în folosinţă a unei părţi din terenul situat sub cele două imobile-construcţii din ansamblul de locuinţe.

Solicitarea Primăriei Sectorului 2 are în vedere admiterea acţiunilor introduse în instanţă de către medicii rezidenţi titulari ai contractelor de închiriere prin care se cere obligarea Consiliului Local Sector 2 la vânzarea locuinţelor, precum şi faptul că, potrivit unor prevederi din Legea nr. 152/1998, odată cu dreptul de proprietate asupra locuinţei, titularul contractului dobândeşte şi dreptul de folosinţă asupra cotei-părţi de teren aferente acesteia, pe durata existenţei clădirii, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Autor: Sofia Filip
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img