30 septembrie 2022
19.2 C
București

Programul „Supa Comunitară”: Primăria Capitalei le oferă o masă caldă tuturor persoanelor aflate în dificultate

De citit...

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a inițiat o serie de proiecte care vizează persoanele aflate în dificultate. Astfel, la propunerea Gabrielei Firea,  Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în ședinţa de luni, două proiecte care vizează categoriile defavorizate din Capitală, respectiv demararea programului „Supa Comunitară” şi creşterea alocaţiei de hrană pentru persoanele din centrele sociale.

Prin programul ”Supa Comunitară” vom acorda, zilnic, o porție de supă tuturor personelor aflate în dificultate. Este vorba despre persoane fără adăpost, persoane vârstnice fără posibilităţi, persoanele cu venituri foarte mici sau fără venituri, şomeri, mame adolescente, adulţi cu dizabilităţi, refugiaţi, familii monoparentale etc.Pentru început vom deschide trei puncte de distribuire, în zone cu populație preponderent defavorizată, cu trafic ridicat de trecători, respectiv Obor, Viilor și Gara de Nord,” a declarat Gabriela Firea.

De asemenea, prin aprobarea unui alt proiect de hotărâre, alocaţia de hrană creşte cu 20% pentru persoanele din centrele sociale, rezidenţiale, cămine pentru persoane vârstnice, adăposturi de noapte.

În prezent, aproximativ 2.500 de bucureşteni beneficiază de servicii sociale acordate în centrele Direcţei Generale de Asistenţă Socială.

Creşterea alocaţiei de hrană se impune întrucât în ultimii ani prețurile la alimentele de baza au crescut iar preţul alocaţiei de hrană nu a fost modificat.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img