6 decembrie 2022
3.9 C
București

Programul pentru compensarea facturilor la energie pentru UAT-uri nu va mai exista anul acesta

De citit...

Vești proaste pentru administrațiile locale. Ministerul Dezvoltării a anunțat că nu va continua programul de anul trecut pentru compensarea facturilor la energie pentru UAT-uri, pentru că o reglementare europeană nu permite acest lucru.

Am avut un program de finanţare de compensare a facturilor pentru UAT-uri, pentru combustibili pe care i-au folosit la CET-uri. Acest program, aşa cum a fost el conceput anul trecut, anul acesta nu poate funcţiona pentru că ar fi dublă finanţare, un ajutor de stat dublu, având în vedere că statul are programul de compensare la utilizatorul final, adică la cetăţean”, a explicat ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila.

Oficialul a amintit că anul trecut, programul „a consumat peste 370 de milioane de lei pentru toate UAT-urile care aveau CET-uri în administrare şi produceau energie termică”.

Totuși, Guvernul lucrează la reglementări şi există un program de compensare inclusiv pentru autorităţile publice, în primul rând pentru şcoli, unităţi sociale sau unităţi medicale, care vor fi ajutate să facă faţă costurilor mari cu energia.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Care sunt cele mai mari amenințări la adresa derulării unor afaceri

Cele mai mari ameninţări la adresa derulării afacerilor în următorii doi ani, în ţările G20, sunt reprezentate de impactul inflaţiei rapide, al crizei datoriilor...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img