29 ianuarie 2023
0.7 C
București

Programul de vizitare al cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia se modifică din 1 decembrie

Începând cu data de 1 decembrie, programul de vizitare al cetăţii Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, se modifică. Turiștii care doresc să viziteze monumentul UNESCO o vor putea face între orele 9.00 şi 15.00.

Acest program va rămâne în vigoare până în data de 28 februarie 2023.

În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, cetatea Sarmizegetusa Regia va putea fi vizitată de turişti conform programului anunţat.

Sarmizegetusa Regia este prima cetate dacică administrată de Consiliul Judeţean Hunedoara, din anul 2013 aici fiind instituite mai multe măsuri de protejare şi punere în valoare turistică a monumentului UNESCO. Situl are acum un regulament de vizitare, drumul de acces a fost refăcut şi este asigurat un serviciu de pază dotat inclusiv cu echipamente de supraveghere video.

Aproximativ 75.000 de turişti au vizitat anul trecut cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, mai mult cu 5.000 de persoane comparativ cu anul 2020, conform datelor oficiale. Au fost obţinute venituri de circa 1,1 milioane lei din valorificarea potenţialului turistic al acestui monument UNESCO.

Autor: Filip Denis
Foto: Administrația Sarmizegetusa Regia
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei